A kamra logikus választásnak tűnik, ha a dió tárolásáról van szó, hiszen hűvös és sötét, a burgonya és a hagymafélék is jól érzik ott magukat. Ám sajnos a csonthéjas számára nem ideális. Olvass tovább, hogy megtudd, miért nem!
A spejz remek hely egy bontatlan csomag dió tárolására néhány napig, ám ha nem használjuk fel ezen időintervallum alatt, akkor ennél jobb helyet kell találnunk számára. A dió magas zsírtartalmú élelmiszer, mely zsírok nagy része telítetlen. A telítetlen zsírok pedig kényesebbek, mint telített társaik. Ha a dióbél levegőnek, hőnek, fénynek vagy nedvességnek van kitéve, könnyen megavasodhat, ezáltal pedig teljesen használhatatlanná válik.
Szerencsére van a konyhánkban egy hely, amely tökéletes lesz a dió számára, ott tárolva akár egy évig is megőrzi majd frissességét. Ez a hely pedig nem más, mint a fagyasztó, mert ott kellően sötét és hideg van. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a mélyhűtőben uralkodó hideg nincs-e hatással a dió ízére. A dió alacsony víztartalmának köszönhetően a hideg hőmérséklet nem vagy csak csekély mértékben befolyásolja a csonthéjas mag ízét.
Fontos, hogy légmentesen zárható dobozban vagy zacskóban tegyük el. Utóbbiból jó alaposan nyomjuk ki a levegőt, mielőtt lezárnánk. Érdemes címkével is ellátni, amin feltüntetjük, hogy mikor raktuk el, illetve ha tudjuk, mikor szeretnénk felhasználni (szülinapi tortához, karácsonyra stb.), azt is felírhatjuk az etikettre.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.