Aki egyszer ráérez a házi fagylalt ízére, soha többé nem akar visszatérni a bolti változathoz. Krémesebb, frissebb, és pontosan olyan ízű, amilyet megálmodsz. Ha te is régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy belevágj az otthoni fagyikészítésbe, akkor jó hírünk van: tavalyi, változatlan áron, mindössze 8999 Ft-ért lehet a tiéd a Lidl népszerű fagylaltgépe.
Bár az időjárás egyelőre ritkán kedvez a fagyizás szerelmeseinek, nem lesz ez mindig így, hisz tudjuk, hogy rég nem tapasztalt forróságra kell készülnünk. És mi más tehetné elviselhetőbbé az őrült kánikulát, mint egy hűsítő finomság, pláne, ha csak a fagyasztót kell kinyitni érte.
A Lidben május 19-étől kapható praktikus fagylaltkészítő gép kb. 1 liter fagylalt elkészítésére alkalmas, ami jó ideig kitarthat a forróságban, de ideális akkor is, ha családi vagy baráti összejövetelre készítenél egy különleges desszertet.
A gép használata roppant egyszerű: az alapanyagok betöltése után elvégzi a munka oroszlánrészét. A jobb és bal irányú forgás biztosítja a fagyi tökéletes, krémes állagát, a tetején található betöltőnyílás pedig az extra ízesítést is lehetővé teszi – menet közben feldobhatod a fagyidat fagyasztott gyümölcsökkel, csokidarabkákkal, dióval, ízesítő aromákkal, vagy ha felnőtteknek készül, akár egy löttyintésnyi kávéval vagy alkohollal is.
A legbátrabbak és igazi ínyencek az idei év Balaton Fagyiját is megpróbálhatják otthon elkészíteni.
A Silvercrest márkájú fagylaltgép mindössze 12 W teljesítménnyel működik, így nemcsak hatékony, de energiatakarékos is. Ráadásul a kis mérete miatt könnyedén elfér a konyhapulton, és használat után sem foglal sok helyet a szekrényben. A levehető motoregység miatt pedig a tisztítása is könnyedén fog menni.
Ha már megvan a fagylaltgéped, íme néhány jól bevált tipp, hogy minden adag fagyi ellenállhatatlanul finom legyen.
A fagylalt alapanyagait érdemes legalább 2-3 órával a készítés előtt hűtőbe tenni. Ha hidegen kerül a gépbe, gyorsabban és egyenletesebben fagy meg – így krémesebb lesz a végeredmény.
A krémes fagyi titka a zsírtartalomban rejlik. Ha igazán selymes állagot szeretnél, használj tejszínt – de a joghurtos, kókusztejes verziók is működnek, ha inkább könnyedebb ízvilágra vágysz, és erre is van egy szuper receptünk.
Ízesítsd bátran a fagidat, de ne vidd túlzásba. Egy kevés vaníliakivonat, reszelt citromhéj, kávé vagy fahéj már csodákat tehet. Ha gyümölcsökkel dolgozol, inkább pürésítve vagy darabolva keverd bele, és kerüld a magas víztartalmú hozzávalókat, mert jegessé tehetik a fagyit.
Ha szereted, amikor a krémes fagyiban egy-egy ropogós darab is előbukkan, akkor csokoládéval, pirított magvakkal vagy keksszel ízesíts. Ezeket azonban mindig csak a végén, az utolsó keverési fázisban add hozzá, különben túlságosan szétmorzsolódnak.
Bár a fagylaltgép gyorsan dolgozik, és azonnal fogyasztható a végeredmény, érdemes a kész fagyit még egy órára a mélyhűtőbe tenni, hogy szépen formázható, fagyiskanállal jól adagolható legyen. Voltaképpen ez a fagylaltkészítés legnehezebb része.
Mivel a fagyi ára évről évre magasabb, és sajnos nem mindig kapunk az ár-érték aránynak megfelelő terméket, azt mondjuk, ne bízd a véletlenre a hűsítő nassolást: a fagyigéppel mindig azt kapod, amire vágysz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.