Nem véletlen, hogy az evőeszköz ma már nem csupán egy használati tárgy, hanem design elem is: egy szépen megterített asztal a hétköznapokat is különlegessé teheti. Legyen szó reggeli kávéról vagy ünnepi vacsoráról, az elegáns, egységes terítés mindig egy kis pluszt ad. Ebben segít a Silvercrest® nemesacél evőeszközkészlet.

Modern stílus, időtálló minőség
A Silvercrest® evőeszközkészlet kiváló minőségű rozsdamentes nemesacélból készült, így nemcsak tartós, de hosszú távon is megőrzi fényét és elegáns megjelenését. A matt fekete és arany színű változatok letisztult, modern megjelenést adnak az asztalnak – tökéletes választás mindennapi étkezéshez, de akár ünnepi terítéshez is.
A 16 részes készlet négy személy számára készült és tartalmaz:
- 4 db kést,
- 4 db villát,
- 4 db evőkanalat,
- 4 db kiskanalat.
Ez a praktikus összeállítás ideális választás, ha szeretnéd megújítani az étkeződ stílusát, vagy ha minőségi, de elérhető árú evőeszközöket keresel.
Miért éri meg ez az evőeszközkészlet?
Azt már megszokhattad, hogy a Lidl a minőséget megfizethető áron kínálja – ez az evőeszközkészlet is pontosan ezt bizonyítja.
Mindössze 5999 forintért juthatsz hozzá ehhez a nemesacél szetthez, ami egyaránt praktikus és stílusos megoldás bármely otthonba. Akár hétvégi családi ebédről, akár egy baráti vacsoráról van szó, ezzel a készlettel a teríték és az étkezés is igazán különleges lesz.
A tökéletes terítés titkai
- Az asztalt úgy helyezd el, hogy az minden oldalról kényelmesen megközelíthető legyen, a világítás senkit se zavarjon, és ne kerüljön egyik vendég se az asztal lábához. Mindig pont annyi széket állíts az asztal mellé, ahány vendég várható!
- A terítő lehetőleg legyen világos, visszafogott, és az asztallapnál körülbelül 30-40 cm-rel nagyobb, hogy szépen kiterüljön, lelógjon.
- Figyelj arra, hogy az asztal közepe ne legyen telezsúfolva nagyobb, magasabb díszekkel, hiszen ez zavarhatja a szemben ülők beszélgetését. Egy virágkompozíció vagy néhány gyertya is szépen mutat.
- A terítést kezdd az ültetőtányérok elhelyezésével. Ezekre a nagyobb, lapos darabokra kerül majd az étkezéshez használt többi tányér. Használata azért ajánlott, mert biztos alapot ad a többi tányérnak, ráadásul megakadályozza, hogy a lecseppenő étel összekenje a terítőt.
- Ahhoz, hogy vendégek kényelmesen étkezhessenek, jó, ha a tányérok legalább 60-80 cm-re vannak egymástól. Az ültetőtányérra kerüljön előbb a lapos-, majd a mélytányér a leves számára.
- A következő lépés az evőeszközök elhelyezése. Ezek a tányér két oldalára, illetve a tányér fölé kerüljenek. Gondold át, milyen fogásokkal készülsz, és ezek sorrendjében tedd fel az evőeszközöket, kívülről befelé, a tányér irányába haladva. Ennek megfelelően a tányér jobb oldalán, a legtávolabb helyezkedik el a leveseskanál, lapjával az asztalon, mellette, beljebb, az élével a tányér felé néző nagykés, illetve a többi kés, amire még szükség lesz. A tányértól balra, legtávolabb a nagy-, majd a többi villa sorakozik. A tányér fölé kerüljön a desszerteskés és -villa, illetve kis- és a kávéskanál, szintén használat szerinti sorrendben kívülről befelé haladva. Ha előétellel is készülsz, akkor az ahhoz szükséges evőeszközök kerülnek a jobb és bal oldal legszélére.
(Kiemelt fotó: Shutterstock)














