A Mediaworks Kiadó az év párja címmel indított fotópályázatot, amelynek keretein belül öt héten át jelentkezhettek párok, cukrászok és tehetséges fotósok az értékes nyereményekért. A beküldött fotókra a vármegyei oldalakon a közönség is szavazhatott, emellett pedig 3 kategóriában a szakmai zsűri is kiválasztotta a legjobbakat.
Tóth Bernadett egy 50 szeletes esküvői tortának a fotójával pályázott, amelyet egy toszkán hangulatú esküvőre készített egy etyeki szertartásra.
- Nagyon boldog vagyok, hogy én nyertem az Év esküvői tortája pályázaton. Az 50 szeletes torta alsó szintje habos pisztáciakrémmel és málnavelő réteggel készült. Ez az egyik legkedveltebb ízkombinációnk, évek óta szinte minden esküvőn megjelenik vagy a tortákban vagy a desszertasztalokon. A középső szint mangós túrókrém volt töltve, a legfelső pedig sós karamellkrém tölteléket kapott, fehércsokoládé ganache-sal - mesélte Bernadett, aki négy éve Szegeden nyitotta meg saját műhelyét, a Porcukor Kézműves Cukrászműhelyt.
Egy cukrász számára mindig nagy kihívás egy esküvői torta elkészítése. A nyertes elmondta, hogy legkorábban a dekorációk készülnek el, az esküvő hetének az elején. A nyertes torta esetében ez a csempemintázat elkészítését jelentette, ami a minta alapos megtervezését, szerkesztését és nyomtatását jelentette. A piskóta kettő, a krém egy nappal az esküvő előtt készül, a torta pedig betöltve egy éjszakát pihen a hűtőben. A torta burkolás és díszítése mindig az utolsó lépés, az esküvő reggelén történik.
- A torta olasz vajkrém borítást kapott, erre került egy stencilmintázat, ami szép textúrát adott a sima felültnek. Ezeknek a stencil sablonoknak számos változata elérhető a piacon, a mi feladatunk, hogy megtaláljuk a torta stílusához leginkább illeszkedőt. Ez a finom mintázatú stencil tökéletesen illett a toszkán csempék apró mintáihoz. A csempemintákat a nyomtatást követően méretre vágtuk, és ezt követően kerültek a torta oldalára. Utolsó lépésként pedig a citrom- és élővirág dekoráció került a tortára. Speciális ételfesték nyomtatót használunk erre a célra, hogy a torta minden részlete ehető legyen - mondta Bernadett, aki eredeti szakmáját tekintve közgazdász.
Tóth Bernadett tíz évig dolgozott pénzügyi területen. A tortadekoráció iránti szenvedélye a nagyobbik lánya születése után kezdődött, az első tortáját az ő első születésnapjára készítette 2013-ban. Aztán hosszú évek alatt a hobbija egy új szakmává. Végül 2021-ben pályát módosított és márciusban megnyitotta a műhelyét Szegeden. Esküvői torták készítésével pedig 4 éve foglalkozik intenzívebben.
A cukrász a különleges tortával 500 000 forintot és egy ajándékcsomagot is nyert. Bernadett azt is elmondta, hogy mire költi a nyereményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.