Újra megjelent a világ egyik legrangosabb étteremkalauza, a Gault&Millau, amely közel 400 magyar vendéglátóhelyet rangsorolt. Íme a 2025-ös toplista a díjazott séfekről, és az is kiderül, melyik étterem a legjobb az országban.

Hosszú kihagyás után ismét megjelent a világ egyik legismertebb étteremkalauza, a Gault&Millau, amely a közelmúltban újra felvette Magyarországot is a gasztronómiai térképére. A nemzetközi kiadvány titkos tesztelői több mint 350 hazai éttermet látogattak meg az elmúlt hónapokban, hogy felmérjék, hol érdemes ma igazán asztalt foglalni.

Újra megjelent a világ egyik legrangosabb étteremkalauza, a Gault&Millau, amely közel 400 magyar vendéglátóhelyet rangsorolt
Újra megjelent a világ egyik legrangosabb étteremkalauza, a Gault&Millau, amely közel 400 magyar vendéglátóhelyet rangsorolt
FOTÓ: DRAZEN ZIGIC / SHUTTERSTOCK

A friss kiadvány nemcsak rangsort állít, hanem célja, hogy ösztönözze a hazai gasztronómia fejlődését, támogassa a séfeket és a feltörekvő tehetségeket, valamint szélesebb közönséggel is megszerettesse az étterembe járást. 

A kalauz 1-től 20-ig terjedő pontozással értékel, és csak a 10 pont feletti helyek kerülnek be a válogatásba. A legjobb éttermek a híres szakácssapkák (toque-ok) formájában kapnak elismerést, amelyből maximum öt szerezhető – ez jelenti a szakmai tökéletességet.

Az étteremkalauz díjazottjai 2025-ben

  • Az Év Séfje: Szulló Szabina
    A Stand Étterem konyhafőnöke 18 ponttal és 4 szakácssapkával emelkedett ki a mezőnyből. Éttermét a bámulatos precizitás és a nemzetközi színvonal jellemzi. Széll Tamással közösen működtetett másik éttermük, a Stand25 Bisztró, 14,5 pontot és 2 szakácssapkát kapott.
  • Az Év Ifjú Tehetsége: Csillag Richárd
    Gelencsér Jankával közösen megálmodott fonyódi éttermük, a Lokal at the Lake, 13 ponttal és 2 szakácssapkával került a válogatásba, míg nagykanizsai testvéréttermük, a Lokalista, a POP-kategóriában kapott helyet.
  • A Jövő Tehetsége: Kaszás Kornél
    A Babel Budapest séfjeként új lendületet hozott a fine dining világába. Az étterem 17 pontot és 4 szakácssapkát szerzett.
  • Az Év Sommelier-je: Kincses Dávid
    Az Arany Kaviár Étterem fiatal szakértője a borlap és étel-párosítások mesteri összeállításáért kapott elismerést. Az étterem 15,5 pontot és 3 szakácssapkát nyert.
  • Az Év Pop Étterme: Panificio il Basilico
    Az ikonikus pizzéria és pékség a gourmet pizza műfaját emelte új szintre itthon, miközben nemzetközi versenyeken is bizonyította szakmai erejét.

A legjobb éttermek listája – 4 szakácssapkás éttermek Magyarországon (ABC-sorrendben)

  • Babel Budapest – 17/20 pont
  • Platán Gourmet Étterem – 17,5/20 pont
  • Rumour by Rácz Jenő – 17/20 pont
  • Salt – 17/20 pont
  • Stand – 18/20 pont

A kiadványról

A 2026-os Gault&Millau Magyarország közel 400 éttermet értékel, közülük több mint 150 vidéki helyet is. A könyvben nemcsak a klasszikus fine dining éttermek szerepelnek, hanem a szélesebb közönség számára is elérhető POP-kategóriás vendéglátóhelyek is. Emellett több mint száz hazai termelő és manufaktúra is bemutatkozik, így a kiadvány átfogó képet nyújt a magyar gasztronómia sokszínűségéről.

A kalauz nyomtatott formában országszerte kapható, de a Gault&Millau hivatalos oldalán magyarul és angolul is böngészhető. A szerkesztők szerint az 5 szakácssapka szinte elérhetetlen csúcs, így várhatóan a következő években sem lesz magyar étterem, amely megszerzi – ettől azonban a mostani toplistások teljesítménye még inkább kiemelkedőnek számít.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.