Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Érdekességek

6 étel, ami lefagyasztva egészségesebb lehet

fagyasztott
Azt gondolhatnánk, az ételek mindig frissen a legegészségesebbek, de ez nem így van. A következő zöldségek és gyümölcsök például fagyasztva még táplálóbbak lehetnek. Érdemes velük feltöltened a mélyhűtőt!

Zöldborsó

Ha hiszed, ha nem, a fagyasztott zöldborsónak magasabb lehet a C-vitamin tartalma, mint a friss zöldborsónak - írja a Healthline. Így semmivel nem lesz egészségtelenebb a borsófőzelék vagy a rizibizi, ha nem zsenge zöldborsóból készül, sőt!

Spenót

Nincs otthon friss spenótleveled? Semmi gond, tökéletes lesz a fagyasztott spenót is, hiszen akárcsak a zöldborsó, a spenót is több C-vitamint tartalmazhat fagyasztott formában.

Sárgarépa

A sárgarépa hűtött tárolás során egy hét alatt akár a C-vitamin tartalmának 80%-át is elveszítheti. Így ha vásárlás után nem fogyasztod el azonnal, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani belőle.

Áfonya

Egy 2013-as tanulmányból derült ki, hogy a friss áfonya - akárcsak a répa - annál többet veszít a C-vitamin tartalmából, minél több ideig tároljuk a hűtőben. Így ha a smoothie-dhoz egy kis áfonyát is hozzáadnál, érdemes inkább a fagyasztott verziót választanod.

Zöldbab

A fagyasztott zöldbab sok esetben szintén több C-vitamint tartalmaz, mint a friss. Ennek az az oka, hogy valószínűleg magasabb minőségi ponton szedték le a zöldséget, majd rögtön le is fagyasztották, így megőrizte a teljes tápanyagtartalmát.

Kukorica

Egy 2016-os tanulmány bizonyította be, hogy a kukorica C-vitamin tartalma is sok esetben magasabb fagyasztott formában, mint frissen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.