Az előrecsomagolt szendvicsek praktikus és gyors megoldást kínálnak a rohanó mindennapokban, hiszen nem kell bajlódni az alapanyagok beszerzésével, az elkészítéssel vagy a csomagolással. Emellett széles választékban érhetők el, így mindenki megtalálhatja az ízlésének, illetve étrendi igényeinek megfelelő variációt. Sok gyártó figyel a minőségi hozzávalókra és a megfelelő tárolásra, így ezek a szendvicsek hosszabb ideig frissek maradnak. Az egyre bővülő kínálatnak köszönhetően pedig ma már akár vegetáriánus változatban is elérhetők, sőt, a laktóz- vagy gluténmentesen étkezőkre is gondoltak, így bárki könnyen beillesztheti őket az étrendjébe.
Ezek a termékek a boltokban a hűtött áruk között találhatók meg, hiszen tartalmazhatnak hűtést igénylő alapanyagokat. Ahhoz azonban, hogy igazán ízletesek legyenek, nem árt, ha fogyasztás előtt szobahőmérsékleten állnak egy kicsit.
Míg a friss élelmiszerek 5 °C alatti hőmérsékleten történő tárolása szükséges ahhoz, hogy hosszabb ideig tárolhatók legyenek, ez a hideg negatívan befolyásolhatja az állagukat. A szendvicsalapot adó kenyér, kifli vagy zsemle a hideg hatására szilárdabbá, szárazabbá válhat, de szobahőmérsékleten visszanyerheti eredeti puha állagát.
Hogy mennyi ideig hagyjuk szoba-hőmérsékletűre felmelegedni a szendvicset, az elsősorban a többi hozzávalótól függ. A sokak körében népszerű tonhalas szendvicsek például általában majonézt is tartalmaznak, ezért, illetve a hal miatt is elegendő nagyjából 15 percig pihentetni ezeket.
Hideg hőmérsékleten a paradicsom íztelen. Ahogy felmelegszik, az íze javul, de az állaga romlik, puhává és pépessé válik, ami eláztatja a kenyeret. Ezért a paradicsomot is tartalmazó szendvicseket legfeljebb 30 percig érdemes szobahőmérsékleten tartani, ennyi idő után lesz igazán ízletes például egy BLT-szendvics.
Azok a változatok, amelyekbe sajt és saláta is került, már nagyobb „fejtörést okoznak”. Ahhoz, hogy a saláta megőrizze friss és ropogós állagát, jobb, ha hideg marad, de a sajtnak jót tesz, ha szobahőn pihentetjük. Az ilyen kombókat tartalmazó ételeket is kb. 15 percig pihentessük, ennyi idő után roppanós marad a saláta, és a sajt íze, állaga is kellemes lesz.
Még a legegészségesebb életmódot követők is siethetnek néha, és van, hogy ők is elcsábulnak egy könnyű ebédre. A gyorséttermi menünél sokkal jobb választás egy-egy előrecsomagolt szendvics, de mint láthattuk, ennek is érdemes megadni a módját. Egy rövid pihentetés után máris ízletesebbek lesznek.
(Forrás)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.