Sokszor van úgy, hogy a napi rohanásban csak egy gyors ebédre marad idő. Persze jó, ha törekszünk a kiegyensúlyozott étrend fenntartására, de ha nincs más, egy-egy alkalommal egy előrecsomagolt szendvics is megteszi. Valamire azonban nem árt figyelni ezen termékek esetében, és el is áruljuk, mi az.

Az előrecsomagolt szendvicsek praktikus és gyors megoldást kínálnak a rohanó mindennapokban, hiszen nem kell bajlódni az alapanyagok beszerzésével, az elkészítéssel vagy a csomagolással. Emellett széles választékban érhetők el, így mindenki megtalálhatja az ízlésének, illetve étrendi igényeinek megfelelő variációt. Sok gyártó figyel a minőségi hozzávalókra és a megfelelő tárolásra, így ezek a szendvicsek hosszabb ideig frissek maradnak. Az egyre bővülő kínálatnak köszönhetően pedig ma már akár vegetáriánus változatban is elérhetők, sőt, a laktóz- vagy gluténmentesen étkezőkre is gondoltak, így bárki könnyen beillesztheti őket az étrendjébe. 

előrecsomagolt szendvics
Az előrecsomagolt szendvicsek finomak és laktatóak, ha egy gyors ebédre van csak idő, remek választást jelenthetnek
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Hogyan érdemes fogyasztani az előrecsomagolt szendvicseket?

Ezek a termékek a boltokban a hűtött áruk között találhatók meg, hiszen tartalmazhatnak hűtést igénylő alapanyagokat. Ahhoz azonban, hogy igazán ízletesek legyenek, nem árt, ha fogyasztás előtt szobahőmérsékleten állnak egy kicsit. 

Míg a friss élelmiszerek 5 °C alatti hőmérsékleten történő tárolása szükséges ahhoz, hogy hosszabb ideig tárolhatók legyenek, ez a hideg negatívan befolyásolhatja az állagukat. A szendvicsalapot adó kenyér, kifli vagy zsemle a hideg hatására szilárdabbá, szárazabbá  válhat, de szobahőmérsékleten visszanyerheti eredeti puha állagát.

Hogy mennyi ideig hagyjuk szoba-hőmérsékletűre felmelegedni a szendvicset, az elsősorban a többi hozzávalótól függ. A sokak körében népszerű tonhalas szendvicsek például általában majonézt is tartalmaznak, ezért, illetve a hal miatt is elegendő nagyjából 15 percig pihentetni ezeket.

Hideg hőmérsékleten a paradicsom íztelen. Ahogy felmelegszik, az íze javul, de az állaga romlik, puhává és pépessé válik, ami eláztatja a kenyeret. Ezért a paradicsomot is tartalmazó szendvicseket legfeljebb 30 percig érdemes szobahőmérsékleten tartani, ennyi idő után lesz igazán ízletes például egy BLT-szendvics

Azok a változatok, amelyekbe sajt és saláta is került, már nagyobb „fejtörést okoznak”. Ahhoz, hogy a saláta megőrizze friss és ropogós állagát, jobb, ha hideg marad, de a sajtnak jót tesz, ha szobahőn pihentetjük. Az ilyen kombókat tartalmazó ételeket is kb. 15 percig pihentessük, ennyi idő után roppanós marad a saláta, és a sajt íze, állaga is kellemes lesz. 

Még a legegészségesebb életmódot követők is siethetnek néha, és van, hogy ők is elcsábulnak egy könnyű ebédre. A gyorséttermi menünél sokkal jobb választás egy-egy előrecsomagolt szendvics, de mint láthattuk, ennek is érdemes megadni a módját. Egy rövid pihentetés után máris ízletesebbek lesznek. 

(Forrás)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.