Az ázsiai konyha sokak szemében egyet jelent a kínai büfékben kapható ételekkel. Néha nagyon is jól tud esni az illatos-omlós bundában sült vagy az édes-savanyú szósszal készült csirke, de nem csak ezekből áll az ázsiai gasztronómia. Sőt, szinte nem is ezekből áll. A kínai mellett csodás a thai, japán, vietnámi és a koreai konyhai is, aminek egyik jellegzetes ételét, az eggdrop szendvicset egy új budapesti gyorsétteremben magas minőségben kóstolhatjuk.

A Deák tértől alig pár lépésre, a Fehér Hajó utcában nyitott meg az Eggdrop Project, ami egy zseniális, rántottás koreai szendviccsel hoz új színt a budapesti gyorsételek palettáján. Kísérleti alapon, más néven már működtek korábban, de most szintet léptek, megújult az arculat és az étlap is. Az Eggdrop Project laktató tojásos szendvicseket kínál, amikben a kenyér kalács, a töltelék pedig igazán sokszínű lehet.

Az Eggdrop Projectben koreai tojásos szendvicseket ehetünk
Az Eggdrop Projectben koreai tojásos szendvicseket ehetünk
FOTÓ: GYARMATI LÁSZLÓ / MINDMEGETTE

Koreai szendvicsek Budapesten, megnyílt az Eggdrop Project

Az egg drop egy koreai szendvics, aminek az alapja és a lényege, hogy nem sima kenyeret használnak hozzá, hanem nagyon puha, tejjel és sűrített tejjel készült briósszeletek közé kerül a töltelék. A kalácsszeleteket lepirítják, erre kerül aztán a pikáns szósz és a tejszínes rántotta, de jöhet még rá sült baconszalonna, sok-sok sajt és apróra vágott újhagyma is. Az alapverziót gondolta át és hangolta igazán tartalmas fogássá az Eggdrop Project.

A laktató koreai szendvicsekbe többféle formában kerül a tojás
FOTÓ: GYARMATI LÁSZLÓ / MINDMEGETTE

A szendvicsek alapját, a kalácsot saját recept alapján a Marmorstein pékség készíti az Eggdrop Project számára. A kalács puha, foszlós, érezni a belekerült tejszínt. Kissé édeskés, remek alapja a szendvicseknek.

Az egg drop szendvicsek fő összetevője a tojás, és ez változatos formában kerül a briósszeletek közé. Az egyik szendvicsbe például tükörtojást tesznek, de külön sütik a fehérjét és külön a sárgáját. Míg a fehérje megdermed, addig a sárgája lágy és folyós marad. Egy másik szendvicsükbe koreai tojássaláta kerül, a harmadik opció pedig egy növényi tejszínes rántotta.

A tojásvariációk mellé kerülhet extra feltétként füstölt lazac, bulgogi marhahús, ropogós bundában sült japán rántott hús és puha császárhús is

A koreai hangulathoz igazodva az Eggdrop Project italkínálata is egyedi. Nem sok olyan budapesti gyorsétterem van, ahol választható opció az ételek mellé a többféle ízesítésű matcha latte, tea, valamint kérhetünk fermentált italokat is, például kombuchát vagy vízikefires üdítőt is.

Ha unod a gyrost és valami újszerűt próbálnál, esetleg szereted az ázsiai ízeket, akkor az Eggdrop Project tojásos szendvicseit érdemes kipróbálni.

Ha unod a gyrost: trendi gyorséttermek Budapesten

Az elmúlt években az egymás után bezáró helyektől volt hangos a sajtó, el kellett köszönni legendás cukrászdáktól, jó hangulatú pékségektől. A főváros azonban folyamatosan változik, és ha valahol bezárul egy ablak, máshol kinyit egy ajtó. Szinte lehetetlen lépést tartani a budapesti gasztrokultúrával, de mi most megpróbáljuk. Első körben mindmegettük a trendi gyorséttermeket Budapesten, legalábbis ötöt a hatalmas felhozatalból.

  • Eggdrop Project
  • Nokedlish
  • Kaiserin - A császármorzsázó
  • Pizza Művek
  • Krumpello

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.