A Deák tértől alig pár lépésre, a Fehér Hajó utcában nyitott meg az Eggdrop Project, ami egy zseniális, rántottás koreai szendviccsel hoz új színt a budapesti gyorsételek palettáján. Kísérleti alapon, más néven már működtek korábban, de most szintet léptek, megújult az arculat és az étlap is. Az Eggdrop Project laktató tojásos szendvicseket kínál, amikben a kenyér kalács, a töltelék pedig igazán sokszínű lehet.
Az egg drop egy koreai szendvics, aminek az alapja és a lényege, hogy nem sima kenyeret használnak hozzá, hanem nagyon puha, tejjel és sűrített tejjel készült briósszeletek közé kerül a töltelék. A kalácsszeleteket lepirítják, erre kerül aztán a pikáns szósz és a tejszínes rántotta, de jöhet még rá sült baconszalonna, sok-sok sajt és apróra vágott újhagyma is. Az alapverziót gondolta át és hangolta igazán tartalmas fogássá az Eggdrop Project.
A szendvicsek alapját, a kalácsot saját recept alapján a Marmorstein pékség készíti az Eggdrop Project számára. A kalács puha, foszlós, érezni a belekerült tejszínt. Kissé édeskés, remek alapja a szendvicseknek.
Az egg drop szendvicsek fő összetevője a tojás, és ez változatos formában kerül a briósszeletek közé. Az egyik szendvicsbe például tükörtojást tesznek, de külön sütik a fehérjét és külön a sárgáját. Míg a fehérje megdermed, addig a sárgája lágy és folyós marad. Egy másik szendvicsükbe koreai tojássaláta kerül, a harmadik opció pedig egy növényi tejszínes rántotta.
A tojásvariációk mellé kerülhet extra feltétként füstölt lazac, bulgogi marhahús, ropogós bundában sült japán rántott hús és puha császárhús is
A koreai hangulathoz igazodva az Eggdrop Project italkínálata is egyedi. Nem sok olyan budapesti gyorsétterem van, ahol választható opció az ételek mellé a többféle ízesítésű matcha latte, tea, valamint kérhetünk fermentált italokat is, például kombuchát vagy vízikefires üdítőt is.
Ha unod a gyrost és valami újszerűt próbálnál, esetleg szereted az ázsiai ízeket, akkor az Eggdrop Project tojásos szendvicseit érdemes kipróbálni.
Az elmúlt években az egymás után bezáró helyektől volt hangos a sajtó, el kellett köszönni legendás cukrászdáktól, jó hangulatú pékségektől. A főváros azonban folyamatosan változik, és ha valahol bezárul egy ablak, máshol kinyit egy ajtó. Szinte lehetetlen lépést tartani a budapesti gasztrokultúrával, de mi most megpróbáljuk. Első körben mindmegettük a trendi gyorséttermeket Budapesten, legalábbis ötöt a hatalmas felhozatalból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.