A darált hús ideális alapanyag egy finom ebédhez vagy vacsorához, hiszen rendkívül finom ételeket süthetünk vagy főzhetünk belőle, ráadásul ezek elkészítése sem túl bonyolult feladat.
Emellett a darált hús gazdaságos választás is, mivel általában kedvező áron kapható, és viszonylag kis mennyiségből is kiadós, tápláló ételek készíthetők belőle. Könnyen adagolható és fagyasztható, így mindig kéznél van, ha gyorsan kell valami finomat főzni.
Ezért is jó hír, hogy most igazán megéri feltölteni a fagyasztót, holnaptól ugyanis a darált hús akciós áron lesz kapható a Lidlben. Így nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhatunk, a családnak pedig változatos és ízletes fogásokat készíthetünk.
Amennyiben szeretsz előre tervezni, akkor érdemes több adagot is beszerezni belőle, a fagyasztóban eláll, és bármikor jól jöhet egy finom ebéd vagy vacsora alapanyagaként.
A Pick friss, darált sertéshús holnaptól 34 százalékos kedvezménnyel kapható a Lidlben, ami azt jelenti, hogy 1989 forint helyett 1299 forintba kerül majd a 600 grammos kiszerelés.
Ha sikerült beszerezni a darált húst, akkor készíthetsz belőle például ízletes fasírtot, Stefánia-szeletet, mennyei rakott ételt vagy éppen egy ínycsiklandó lasagnét. De összedobhatsz belőle egy fűszeres húsgombócot paradicsomszószban, amit tésztával tálalhatsz. A házi hamburger vagy a töltött paprika is garantáltan sikert aratnak majd a családban.
Ahogyan arról korábban már írtunk, darált húsból készülhet akár rántott szelet is, amihez nem kell más csak darált hús, reszelt sajt, só és bors, illetve liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz és olaj a sütéshez.
A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot és kézzel alaposan összedolgozzuk. Fél kiló darált húshoz 15-20 dkg reszelt sajt kell, a sót és a borsot pedig ízlés szerint adagoljuk.
A keverékből ezután nedves kézzel kis gombócokat formázunk, majd azokat ellapítjuk és egy tányérra tesszük. Ezeket a húspogácsákat a szokott módon bepanírozzuk, tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban addig sütjük, amíg a bunda aranybarna és ropogós nem lesz. Krumplipürével, zsíros krumplival, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.