Fontos tudni, hogy a főzés során a brokkoliból kénvegyületek szabadulnak fel, ezek okozzák azt a bizonyos kellemetlen, kesernyés aromát. Ráadásul így a fontos tápanyagok – például a C-vitamin – is kioldódnak a zöldségből, a végeredmény pedig egy pépes, ízetlen köret lesz.
Jamie Vespa, a Dishing Out Health gasztroblog szerzője szerint a megoldás egyszerű: ne főzd, hanem pirítsd meg a brokkolit!
„A pirítás megőrzi a zöldség természetes ízét, textúráját és a tápanyagtartalmát is” – mondja Jamie. „A végeredmény egy kívül enyhén ropogós, belül puha brokkoli, amit még azok is szívesen megesznek, akik korábban idegenkedtek tőle.”
Előkészítés (5 perc):
Sütés (10 perc):
Ha elkészült, jöhet egy kis só és frissen őrölt bors. De ha valami különlegesebbre vágysz, próbáld ki ezeket:
Ez a 15 perces módszer azóta a kedvencem, amióta először kipróbáltam. A brokkoli végre nem pépes vagy íztelen, hanem minden falat tökéletesen sült és finom
– hívta fel a figyelmet Jamie.
Ha eddig nem szeretted a brokkolit, itt az ideje újra próbálkozni – csak most főzés helyett inkább pirítsd meg! Gyors, egészséges és garantáltan finom köret lesz belőle, amit akár húsok, halak mellé vagy önálló fogásként is tálalhatsz.
Forrás: Mirror
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.