Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Megható gesztus: 250 liter babgulyást főzőtt a békéscsabai vendéglős a gátakon dolgozóknak

Ásós Géza, a békéscsabai Kira étterem tulajdonosa
A békéscsabai Kira vendéglő tulajdonosa és csapata négyszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek. Ásós Géza, saját kontójára 250 liter isteni levessel lakatta jól az ott dolgozó embereket.

"Mindannyian vettünk már részt árvízi védekezésben, és pakoltunk homokzsákokat. Itt Békésben mi is tudjuk, hogy milyen, amikor jön az ár. Nem felejtettük el, hogy honnan indultunk, ezért kötelességünknek éreztük, hogy segítsük azokat, akik most a gátakon állnak helyt" – Ásós Géza, a békéscsabai Kira étterem tulajdonosa, aki tegnap 400 főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek.

Ahogy a Beol.hu beszámolt róla, a csapat összesen 250 liter csülkös babgulyást készített, csupa helyi alapanyagból, amit Ásós Géza biztosított az akcióhoz. A főzést délután háromkor kezdték a Fővárosi Csatornázási Művek egyik telephelyén, és a innen vitték az ételt a gáton dolgozóknak. A brigád a kiszállításban is részt vett, hogy személyesen is megköszönjék az áldozatos munkát, amivel a homkzsákokat töltögető és pakoló emberek vigyáznak a biztonságunkra a Duna mentén.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.