Az air fryerek megjelenése nemcsak egészségesebbé tette az elkészített ételeket, de egyszerűbbé és gyorsabbá is alakította a sütés-főzés folyamatát. Mindamellett jó, ha van a tarsolyunkban egy-két hasznos tipp vagy akár átfogó útmutató a használatra vonatkozóan, például a hőmérsékletet illetően.
A megfelelő sütési idő ismerete kulcsfontosságú lehet az air fryer használatakor. Egyrészt így elkerülhetjük, hogy az ételek alul- vagy túlsütöttek legyenek, hiszen túl rövid ideig tartó sütés esetében nyers maradhat az alapanyag, míg ha túl sokáig sütjük például a csirkemellet, az könnyen kiszáradhat. A megfelelő sütési idő biztosítja, hogy az ételek kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradjanak.
Bár az air fyereket különböző módokban is használhatjuk, amelyek fix beállítással rendelkeznek, nem biztos, hogy tényleg az lesz a legideálisabb mindenhez. Arra biztatunk, hogy inkább ételre szabott programokat használj, vagy még jobb, ha te magas állítod be a készülék hőfokát és a sütés idejét. Ebben segíthet az alábbi útmutató.
Ahhoz, hogy az air fryerben a levegő egyenletesen keringhessen, nem szabad túlzsúfolni a kosarat. Sütés közben legalább egyszer, nagyjából félidőben, érdemes megfordítani az ételt. Az air fryert is célszerű előmelegíteni 2-3 perccel a sütés előtt. Bár olaj nélkül is elkészíthető benne az étel, néhány fogás esetében nem árt néhány csepp zsiradékot használni a ropogósabb textúra érdekében.
Az air fryer tökéletes eszköz a sült krumpli és sült csirke elkészítéséhez, de ennél jóval sokoldalúbb készülék. Tudtad például, hogy keménytojás is „főzhető” benne? Ha még nem próbáltad, itt az ideje – mutatjuk a videós segítséget hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.