Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Azt, hogy kinek mi a drága, azt leginkább az ember pénztárcája határozza meg. Sokaknak már a libamáj és a lazac is a megfizethetetlen kategória, azonban vannak olyan ételek a világon, amelynek ha meglátod az árcéduláját, elakad a szavad a megdöbbenéstől.

1. Matsutake gomba

Ez a Japánban, és több más ázsiai országban honos gomba nagyon ritka, a kilónkénti ára eléri a 600 dollárt, ami átszámítva körülbelül 153 ezer forint. Nagy az esélye viszont annak, hogy ez a gomba fajta a jövőben teljesen eltűnik, a rovarok és az invazív fák terjedése miatt egyre nehezebb rábukkani, termeszteni pedig nem lehet.

2. Fehérgyöngy albínó kaviár

Ebből a kaviárból egy kiló 9100 dollárba (2,3 millió forint) kerül. Azért ilyen drága, mert a Kaszpi-tengerben élő albínó tokhal nagyon ritkán rak le tojásokat.

3. Fecskefészek leves

Kínában igazi ínyecségnek számít. Ázsia sziklás tengerpartjain élő szalangála fecske nyálával összetapasztott fészekből készítik a levest. A fészket, amely apró halakból, algákból áll, csirkehúslevesben megfőzik, és zöldségekkel ízesítik. A fészek kilónkénti ára 3000 dollár (768 ezer forint).

4. Kopi luwak kávé

A világ legdrágább kávéja, amelyet Indonéziában, a Fülöp-szigeteken valamint Dél-Indiában állítanak elő. Kilónkénti ára 250-1200 dollárig (64 ezer – 307 ezer forint) mozog, de nemcsak ezzel szerzett hírnevet magának, hanem egyedi feldolgozásával is. Igen, ez az a kávé, amelyet a Bakancslista című filmben is ittak, és amit a cibetmacskafélék családjába tartozó maláj pálmasodró ürülékéből állítanak elő. Az emlős a zamatos termést lelegeli az ágról, majd amikor bogyó formájában távozik a szervezetéből, a kávétermelők a salakanyagot lemossák és a benne található babszemeket megpörkölik, hogy aztán aranyáron eladják a kávét.

5. Ayam Cemani fekete csirke

Az Ayam Cemani fekete csirkét Indonéziában tenyésztik, a madárinfluenza veszélye miatt azonban nem exportálják más országokba, így Magyarországon sem kapható. Amúgy is igen ritka baromfi fajta, egy csirke darabja 200 dollár (51 ezer forint) körül mozog.

6. Sáfrány

A Magyarországon is kapható sáfránynak is borsos ára van. 400-1000 dollár (102-256 ezer forint) között mozog az ára. A történelem során volt, amikor drágább volt, mint az arany. A fűszerként termesztett sáfrányfajok mindössze két hétig, ősszel nyílnak. A gyönyörű lila virág bibéjéből pedig egyenként, kézzel szedegetik ki a vörös szálakat.

7. Fehér szarvasgomba

Ennek a gombának azért olyan magas az ára, mert nagyon speciális környezeti feltételek alatt terem, a föld alatt nő, így a gyűjtése sem egyszerű. A szarvasgomba kilónkénti ára Európában 2100 dollár (538 ezer forint).

8. Szárított ibériai sonka

A világ legdrágább sonkáját, a Jamón Ibéricót Spanyolországban készítik. Az ibériai sertéseket kizárólag makkal etetik és óriási területen legelhetnek. Egy kiló sonkáért 392 dollárt (100 ezer forint) kérnek.

9. Japán Wagyu steak

A világ egyik legdrágább és legízletesebb étele a wagyu steak, amely japán marhából készül. Az ázsiai szigetországban a fajtiszta wagyu marhákat sörrel itatják, masszírozzák őket és klasszikus zenét játszanak nekik. Ha megszeretnéd kóstolni ezt a vajpuha húst, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ugyanis egy kiló hús ára 450 dollár (115 ezer forint).

10. Jávorszarvas sajt

A világ legdrágább sajtja egy svédországi jávorszarvas farmon készül, sehol máshol a világon. A sajt külsőre a fetához hasonlít, az ára már kevésbé. Egy kiló ugyanis 1074 dollár (275 ezer forint).

Forrás: brightside.me

ÚRI HUNCUTSÁGOK: LUXUSÉTELEK ARANYÁRON >>>

ÉTKEZŐKOCSI LUXUSKIVITELBEN: A VILÁG 3 LEGJOBB VONATÉTTERME >>>

TUDTAD? FINNYÁS MILLIOMOSNAK KÉSZÜLT AZ ELSŐ CHIPS >>>

ŐRÜLET! 30 EZERÉRT EHETÜNK ARANNYAL BEVONT FÁNKOT - FOTÓK! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.