Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

A tücsök már a múlté: hódítanak a sült kövek, viszik, mint a cukrot

sült kő /Fotó: Shutterstock
Ezt az érdekes fogást akár a világ legnehezebb kajájának is nevezhetjük, már csak azért is, mert az egyik fő alapanyaga a kő. A fűszeres ízvilággal rendelkező kulináris furcsaság egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A CNN írt arról az érdekes gasztrohóbortól, ami a kelet-kínai Hupej tartományból indult hódító körútra. Így nem is csoda, hogy a kínai közösségi médiában egy szempillantás alatt hatalmas lett a népszerűsége, és mindenki ki akarja próbálni. A kulináris érdekességről egyébként azt kell tudni, hogy a folyamatos kevergetéssel készült sült étel legfőbb összetevője a kő, ami egy gazdag és fűszeres ízvilággal rendelkezik. A kóstoláshoz nem kell mást tenni, mint az apró köveket a szájba venni és szopogatni. Az „étel” mellé rendelt fogyasztási útmutató világosan leírja a vendégeknek, hogy elfogyasztásához ki kell szippantaniuk az ízeket, majd ki kell köpniük a köveket.

Erre utal a neve is: Suodiu, ami annyit jelent, hogy „szívni, majd kidobni”. Leginkább utcai árusoknál találkozhatunk sült kővel, amit csiliolajjal, fokhagymamártással, fokhagymagerezdekkel és kockákra vágott paprikával készítenek grillen, folyamatos kevergetés mellett. Egy adag átlagosan 16 jüanba kerül, ami magyar fizetőeszközre váltva 750 forintot jelent.

Bármennyire is hihetetlen, a sült köveket régen a kínai hajósok „ették" áruszállítás közben, amikor a folyó közepén rekedtek, és kifogytak az élelemből.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.