Elkészítés: 1. Mindkét fajta piskótát elkészítem. A tojásokat kettéválasztom, külön-külön cukorral felverem, összekeverem, majd az olajjal is eldolgozom, utoljára pedig a száraz hozzávalókat forgatom bele. Egy kerek tortaformát kikenek, belesimítom a masszát, és 180-190 fokon kb. fél óráig sütöm. Ha hamar elkezdene a teteje sülni, akkor letakarom sütőfóliával, de a vége előtt 5 perccel leveszem. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a belseje megsült-e. Porcukrozott gyúródeszkán hagyom kihűlni, majd kettévágom a lapokat.
2. Kiveszem a mélyhűtőből az erdei gyümölcsöt, és egyből egy lábasba teszem cukorral és pici vízzel, elkezdem melegíteni kis lángon. Amikor már levet engedett, de még langyos és nem forró, akkor hozzákeverem a pudingport, feltekerem a lángot, ha szükséges, adok még hozzá vizet vagy cukrot, mert eléggé savanykás a gyümölcskeverék. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Mikor összeállt, félreteszem hűlni.
3. Elkezdem gőz felett megolvasztani a csokit. Közben felverem a tejszínt habbá a cukorral és a fixálóval. Mikor elolvadt a csoki, de már nem forró, hozzákeverem a habhoz, a csokiízt fokozhatjuk némi kakaóporral. Habzsákba töltöm a krémet, de hagyok egy keveset az oldalára.
4. Vaníliás piskótalappal kezdek, körkörösen töltöm meg a lapot, először a szélére habzsákkal kört nyomok, majd a közepén is még egyet, a közötte lévő részt pedig a gyümölccsel töltöm ki. Így haladok minden lappal, legtetejére csokis kerüljön, mert szebb azt díszíteni, s így még krém se kell a tetejére. Az oldalát a maradék krémmel bevonom. Porcukorral és ostyavirágokkal díszítem.
A családnak nagyon ízlett, laktató, egyszerre savanykás és mégis csokis, ami ellensúlyozza.