Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei piac, édességek és irodalmi kiállítás a gasztronómia jegyében - 3 szuper program hétvégére

3 gasztroprogram a hétvégére az erdei piactól az édességfesztiválon át a múzeumi kiállításig, hogy kimozdulj otthonról.

Kóstolj és kirándulj!

Vasárnap 8–15 óra között irány a Budakeszi és Telki között található Hidegvölgyi erdészlak, ha friss levegőre vágyva kirándulnál egy jót és közben kóstolgatnál vagy be is vásárolnál. A szervezők azzal a céllal hívták életre az erdei piacot, hogy a természetjárók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, továbbá közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes termékeket. Tölts egy felhőtlen napot a szabadban a barátaiddal vagy a családoddal! Szalonnát süthettek, bográcsételeket fogyaszthattok, lesz kézműves foglalkozás, a zenét pedig az Aranyalma Páros biztosítja. A helyszínt Budapestről közvetlenül elérheted a Széna térről induló 794-es és 795-ös busszal.

Részletek >>> 

II. Debreceni Édességfesztivál

Március 11–12-én 9–19 óráig a Debrecen Plazába várnak minden édesszájút. Az ingyenesen látogatható rendezvényen csokoládémanufaktúrák mutatják be kézműves termékeiket, és egész nap ínycsiklandó kóstolókra invitálnak. Ne hagyd ki a csokiszökőkutat sem! Otthonra többek között csokikülönlegességeket, alkoholos bonbonokat, cukorvirágokat, gumicukrot, marcipánt vásárolhatsz. A kiállítók ezenkívül étrend-kiegészítő édességeket, tortákat, muffinokat, mézeskalácsot, házi süteményeket, valamint ízesített mézeket, szörpöket, desszertborokat, pálinkákat és paleo termékeket kínálnak. A széles választékban természetesen cukormentes és gluténmentes készítmények is szerepelnek.

Részletek >>> 

Kiállítás haspókoknak és könyvfalóknak

Március 31-éig még megtekintheted a Petőfi Irodalmi Múzeum Írói fogások című kiállítását. A képzeletbeli étlapon minden megtalálható az előételektől Krúdy Gyula odakozmált kispörköltjén és Esterházy Péter gulyásán át a desszertekig. A szakácsok között feltűnik Bächer Iván és Cserna-Szabó András, de találkozhatsz a nagyevő Berda Józseffel és a fogyókúrázó Csukás Istvánnal is. Kiállították többek között Emma asszony, Móra Ferencné és Polcz Alaine szakácskönyvét, Csokonai Vitéz Mihály étkezési jegyzeteit, Kosztolányi Dezsőné diétás füzetét, Lesznai Anna süteményes receptjeit, Ady édesanyjának konyhai feljegyzéseit és Petri György egyik menülapját, ezenkívül klasszikus és kortárs íróink relikviái közül konyhai eszközök sokasága került a vitrinekbe. Interaktív játékok segítségével kifőzhetsz egy jó mondatot, vagy feltálalhatod a legmagyarosabb vasárnapi menüt.

Részletek >>> 

2 CSÚCSTERMÉK, AMITŐL KÖNNYEBBÉ VÁLIK AZ OTTHONI SÜTÉS-FŐZÉS! >>> 

5 HELY AZ ORSZÁGBAN, AHOL FELEJTHETETLEN A RÉTES! >>> 

Játssz Zepter konyhai szettért >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss