Elkészítés: A fagyasztott gyümölcsöket szobahőmérsékleten egy kicsit kiengedem. Egy jó nagy edényben a vajat, a hagymát, kókuszt, a fűszereket picit megpirítom, majd mindent belekeverek, kivétel: cukor, eper, erdei gyümölcs és rózsavíz. A szilvát is beleteszem, mert vastagabb és erősebb a szerkezete, mint a többi gyümölcsnek.
Közepes lángon, pár percenként kevergetem 20 percet, ezután hozzáadom a cukrot, és további 10 percet kevergetem vele. Ekkorra már egy kicsit besűrűsödött, hozzáadom az epret és az erdei gyümölcsöket, elkeverem, lefedem, és 20 percig lassú tűzön rotyogtatom. Isteni az illata, a legvégén adom hozzá a rózsavizet, és készen is van.
Még forrón tiszta üvegekbe töltöm (mint a lekvároknál), és ha kihűlt, a hűtőbe tárolom. Ezt a csatnit fogom felmelegítve a karácsonyi pulyka mellé kínálni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre