hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös párna

MME MME
55 perc
bonyolult
átlagos
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A erdei gyümölcsös párna tésztájához lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és apránként a vizet. Összegyúrjuk, és végül egy puha tésztát kell kapnunk. Csomagoljuk folpakba, és tegyük hűtőbe, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, és tegyük 2 ek vízzel egy kis serpenyőbe. Adjuk hozzá a mézet, és főzzük 3-4 percet, amíg a gyümölcsök kissé összeesnek. A keményítőt keverjük simára 1-2 evőkanál vízzel, csorgassuk a gyümölcshöz, és kevergetve sűrítsük be. Tegyük félre hűlni.
  3. A tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és szaggassunk belőle (pl. egy müzlis tál szájával) 5 darab kört. Mindegyik közepére tegyünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, a széleket kenjük le tojással, majd hajtsuk a tésztát félkörré. A széleit nyomkodjuk össze villával, a tetejét szurkáljuk meg, és kenjük le a tojással.
  4. Helyezzük az párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek