hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös parfétorta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • (egy 750ml-es kuglófformához):
  • 500g gyümölcs (málna, szeder, ribizli, lehet fagyasztott is)
  • 250ml málnaszörp
  • 6 színtelen zselatinlap
  • 300g tejszínes joghurt
  • 300g túró
  • 60ml citromlé
  • 100ml porcukor
  • 500ml habtejszín
  • 2 csomag tejszínhab-keményítő
  • A közepébe:
  • 150-200g friss gyümölcs (málna, szeder, ribizli)

Elkészítés

A zselatint áztassuk be és hagyjuk megduzzadni. A gyümölcsöt olvasszuk ki, passzírozzuk át, majd keverjük össze a szörppel. Adjuk hozzá háromlapnyi zselatint, majd tegyük félre a keveréket.
Vegyítsük össze a joghurtot, a túrót és a citromlevet a maradék zselatinnal. A habtejszínhez adjuk hozzá a keményítőt, majd verjük kemény habbá. Keverjünk három kanál tejszínhabot a gyümölcsös elegyhez, a maradékot pedig adjuk a túrókrémhez.
A gyümölcsös és a túrós masszát felváltva kanalazzuk a kuglófformába, majd villával kicsit keverjük össze, így márványos mintájú lesz a krém. A krémet legalább 4 órára tegyük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt a kuglófformát egy pillanatra mártsuk meleg vízbe, majd borítsuk ki a krémet egy tányérra, és a közepét töltsük meg gyümölccsel.

Ezek is érdekelhetnek