Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös-mascarponés-tejszínes kocka

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/3 csomag sütőpor
  • kevés őrölt fahéj
  • pici só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 50 dkg erdei gyümölcs fagyasztott (piros bogyós)
  • A tetejére:
  • 2 zacskó tortazselé (piros)
  • kevés cukor
  • 2 marék erdei gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a sütőpor és a liszt kivételével géppel egyszerre jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport is.

A képen látható kisebb keretbe sütőpapírt teszek (lehet kerek a tortaforma, de könnyebben szeletelhető szerintem a szögletes), és ebbe simítom a tésztát.

Előmelegített 180 C fokos sütőben pár perc alatt megsül, kiveszem, hagyom kihűlni, és a papírt lehúzom róla, majd a keretet újra visszateszem köré.

Az alábbi krémmel töltöm: 2 tállal dolgozom, az egyikben a cukrot a tejszínnel és a habfixálóval keményre verem. A másikban a mascarponét keverem el a rózsavízzel, a zselatin fix-szel és az erdei gyümölccsel, majd a kettőt elkeverem egymással.

Ha megtöltöttem a keretet, akkor gyümölccsel megszórom, majd a leírásnak megfelelően elkészítem a tortazselét. Sosem elég 1 tasak, így rögtön kettőt melegítek, majd rákanalazom a süti tetejére, és hagyom megszilárdulni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss