Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös halava, az indiai boldogságpuding

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Alacsony lángon pirítjuk (legalább 15 percig), miközben folyamatosan kevergetjük, hiszen a dara könnyen megéghet.
  2. A cukrot és a vizet együtt felforraljuk. Amikor a víz forr, beletesszük a megtisztított gyümölcsöt és pár percig főzzük, majd forrásban tartjuk.
  3. A gyümölcsös cukorszirupot hozzáöntjük a megpirult búzadarához, megszórjuk vaníliás cukorral és folyamatos kevergetéssel addig főzzük, amíg a daraszemek megfőnek, a masszánk pedig puding állagúvá válik, és elválik az edény falától. Melegen, hidegen is egyaránt fogyasztható.
  4. Tálalhatjuk fagyis kanállal adagolva, de ha kihűlt, gombócokat is formálhatunk belőle. A maradék gyümölccsel díszíthetjük. Amennyiben magvakkal szeretnénk ízesíteni a halavát, akkor azokat a búzadarához adjuk pirítás közben. Kakaós és más íz esetén az ízesítést a végén keverjük a halavához. 

ÍGY KÉSZÍTHETED EL AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS HALAVÁT, AZ INDIAI BOLDOGSÁGPUDINGOT >>> 

DARAHALAVA MOGYORÓVAL ÉS MAZSOLÁVAL >>> 

30 PERCES INDIAI VACSORA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD: EGYSZERŰ TOJÁSCURRY ILLATOS RIZZSEL >>> 

Megjegyzés

Az Étel Élet. A Te segítségeddel adjuk.

Támogasd ételosztó munkánkat adód 2x1%-ával, hogy ilyen finomságokkal segíthessünk naponta 3000 rászorulót országszerte!

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Technikai szám: 0389
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss