A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 5 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre.
Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük.
A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk.
Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat.
155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 60-70 perc alatt készre sütjük.
A csokis krémhez a hozzávalókat egy tálban elkeverjük és egyneműsítjük, félretesszük hűteni egy pár órára.
Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral elkezdjük felmelegíteni, közben a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. 5 perc elteltévek kinyomkodjuk a víztől, majd az erdei gyümölcsös keverékbe tesszük. Egy percig főzzük, majd elzárjuk, kihűtjük a gyümölcsös zselét.
A tejszínes csokikrémhez a tejszínt elkezdjük felverni, majd folyamatosan hozzáaadjuk a mascarpone-t és a porcukrot. Végül a korábban elkészített, kihűtött csokis krémből is adunk hozzá 3 evőkanállal.
A burkolókrémhez az étcsokoládét csak addig melegítjük, amíg puha nem lesz, majd a vajjal együtt robotgépben kihabosítjuk.
A csokicsurgatáshoz az étcsokit 4 evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztjuk, egyneműsítjük.
Torta összeállítása:
A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Az alsó lapra teszük tejszínes csokikrémet, illetve a csokis krém felét a torta közepén elsimítjuk. Majd erre tesszük a következő lapot. Erre is kerül a tejszínes krémből, illetve az erdei gyümölcsös zselét a közepén elsimítjuk. Erre jön a harmadik lap, amely hasonlóan az első réteghez tejszínes csokikrémből és csokis krémből áll. Végül jön az utolsó lap, majd a torta tetejét és oldalát is megkenjük a tejszínes csokikrémmel. Ezt követően hűtőbe tesszük egy 5-6 órára. Ezt követően elvégezzük a torta burkolását. Tetszés szerint 1 vagy 2 rétegben, ezt követően 1 órára megint hűtőbe tesszük. Utána jön a csokicsurgatás egy kis kanál segítségével. Ezt követően díszítjük a tortát tetszőleges gyümölcsökkel, illetve tejszínhabbal.