Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös csokitorta

150 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 24 cm-es tortához
  • 4 tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Csokis krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg maragarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • Erdei gyümölcsös réteg:
  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 ek krisztálycukor
  • 1 zselatinlap
  • Tejszínes csokikrém:
  • 5 dl Hulala
  • 4 ek mascarpone vagy vajkrém
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek csokis krém
  • Burkolókrém:
  • 200 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • Csokicsurgatás:
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 ek olaj
  • Díszítés:
  • tetszés szerint: eper, málna, ribizli, szeder, áfonya
  • tejszínhab

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 5 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre. Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat. 155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 60-70 perc alatt készre sütjük. A csokis krémhez a hozzávalókat egy tálban elkeverjük és egyneműsítjük, félretesszük hűteni egy pár órára. Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral elkezdjük felmelegíteni, közben a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. 5 perc elteltévek kinyomkodjuk a víztől, majd az erdei gyümölcsös keverékbe tesszük. Egy percig főzzük, majd elzárjuk, kihűtjük a gyümölcsös zselét. A tejszínes csokikrémhez a tejszínt elkezdjük felverni, majd folyamatosan hozzáaadjuk a mascarpone-t és a porcukrot. Végül a korábban elkészített, kihűtött csokis krémből is adunk hozzá 3 evőkanállal. A burkolókrémhez az étcsokoládét csak addig melegítjük, amíg puha nem lesz, majd a vajjal együtt robotgépben kihabosítjuk. A csokicsurgatáshoz az étcsokit 4 evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztjuk, egyneműsítjük. Torta összeállítása: A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Az alsó lapra teszük tejszínes csokikrémet, illetve a csokis krém felét a torta közepén elsimítjuk. Majd erre tesszük a következő lapot. Erre is kerül a tejszínes krémből, illetve az erdei gyümölcsös zselét a közepén elsimítjuk. Erre jön a harmadik lap, amely hasonlóan az első réteghez tejszínes csokikrémből és csokis krémből áll. Végül jön az utolsó lap, majd a torta tetejét és oldalát is megkenjük a tejszínes csokikrémmel. Ezt követően hűtőbe tesszük egy 5-6 órára. Ezt követően elvégezzük a torta burkolását. Tetszés szerint 1 vagy 2 rétegben, ezt követően 1 órára megint hűtőbe tesszük. Utána jön a csokicsurgatás egy kis kanál segítségével. Ezt követően díszítjük a tortát tetszőleges gyümölcsökkel, illetve tejszínhabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss