Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsleves

30 perc
egyszerű
átlagos
3 adag

Elkészítés

  1. A fagyasztott gyümölcsöket mély lábasba szórjuk, és felöntjük vízzel (először inkább kevesebb vizet öntsünk rá, nehogy túl híg legyen). Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, hozzáadjuk félbevágott vaníliarudat, majd néhány percig főzzük (nagyon nem kell forralni, hiszen ezek a gyümölcsök puhák).
  2. Elkészítjük a habarást: a lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy sűrű, de csomómentes (palacsintatésztaszerű) legyen. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd 1-2 merőkanállal rákanalazunk a forró levesből, és simára keverjük. Végül lassan a leveshez keverjük. Utoljára felforraljuk a levest, majd hozzákeverjük a gyümölcsjoghurtokat és a citromkarikákat.
  3. Kóstolás után utólag mág ízesítjük. Hidegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss