A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is és alaposan kikavarjuk.
A tojás fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet és összekeverjük, majd a tojásfehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
Egy kerek alakú sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a csokis masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztosan átsült. Rácson hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn, vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk. A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy, hogy langyosra felmelegítjük és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként, így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal, és dekorcukorral díszítjük.
Aki erre a tortára ránéz, már mosolyog és azt érzi itt a tavasz.és vidám lesz! Az ízvilága a sok gyümölcs miatt a tavaszt és a nyárt idézi. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!