Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gombás szarvasszeletek medvehagymás tésztával

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szarvascombot kér körülbelül 2-3 cm vastag szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajt forrósítunk és 3-3 perc alatt megsütjük a húsok mindkét oldalát. Kiszedjük, majd félretesszük.
  3. A serpenyőben maradt szaftra ráöntjük a gombakeveréket, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd egy nagy csipet sóval és 3 ág kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük tejszínnel, a húsokat belerakjuk, és így összerotyogtatjuk az egészet kb. 15 perc alatt.
  4. A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
  5. Tálaláskor a tésztát a tányérra rakjuk, a húsokat elfelezve a "tésztafészek" tetejére rakjuk, és gazdagon megöntözzük a gombás-tejszínes szafttal.

Megjegyzés

A kedvenc óföldeáki medvehagymás tésztámmal tökéletes párost alkot a vad és a gomba! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss