Leöblítjük a gerslit. Forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és 2-3 percig pirítjuk együtt. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük.
A kacsazsírt felolvasztjuk, és a falatnyi darabokra vágott májat közepes lángon 15 percig főzzük benne. Kiemeljük a májat, és melegen tartjuk.
5 dkg vajat felforrósítunk, és megforgatjuk benne a gerslit. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és a gombát. Addig főzzük, amíg a gersli az összes folyadékot magába nem szívta. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megmaradt vajat és a reszelt parmezánt. A forró májjal kínáljuk gombás gerslirizottót.