Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gombaleves ropogós baconnel

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gombát 1 éjszakára langyos vízbe áztatjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon zsírjára pirítjuk. Kivesszük a zsírból, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és a zsírbe tesszük, megpároljuk.

A gombát leszűrjük, és forrásban lévő sós vízben pár percig forrázzuk, majd ismét leszűrjük.

Ha a hagyma már kezd szétesni, akkor tesszük hozzá a gombát, kicsit sütjük, folyamatos kevergetés közben, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel, pirospaprikával, és felöntjük húslevessel és vízzel. Ízesítjük piros arannyal, sóval és borssal.

Lassú tűzön forrásig főzzük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt, melyet előtte néhány evőkanál levessel elkevertünk. Időnként megkeverve felforraljuk.

Pirított zsemlekockával és a félretett baconnel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss