hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-zselés piskóta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5-6 dl tej
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 15-20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 30-40 dkg eper
  • 2 csomag piros tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Majd hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a sütőport és az olajat, mixerrel összekeverem. A legvégén beleforgatom a tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütöm, ha kész, hagyom kihűlni.

Míg sül a tészta, a pudingot sűrűre főzőm. Hagyom ezt is kihűlni, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozom.

A kihűlt tésztára kenem a krémet, majd a félbevágott epret sűrűn rápakolom. A tetejére piros tortazselét készítek, ahogy a zselé tasakjára van írva. 1-2 órára hűtőbe helyezem, majd tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss