Elkészítés: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Eztán hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport, és könnyedén összekeverjük egy kanállal. Miután egynemű lett, hozzáadjuk a kemény tojáshabot, és lazán elkeverjük.
Egy nagyobb méretű lapos tepsit kikenünk vajjal, kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülés közben a tűzhely ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.
A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel, valamint a cukorral jól elkeverjük. A többi tejet tegyük fel főni a búzadarával. Ha a tej felmelegedett, öntsük hozzá a pudingporos, cukros tejet, és főzzük készre a pudingot. Miután kihűlt, kanalazzuk bele a lekvárt, keverjük jól össze. Annyit tegyünk bele, hogy jól kiérződjön a lekvár íze.
Ha elkészült a tészta is, kicsit várjunk, hogy hűljön, majd a sütőpapírt óvatosan húzzuk le az aljáról, és az alsó felére kenjük rá a tölteléket, majd lazán tekerjük fel.
Szeletelés előtt tároljuk hűtőben 2-3 órát, majd szórjuk meg porcukorral.