Elkészítés: A tésztához 4 tojás sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vizet, a citromlét, a sütőport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába tesszük. 170 fokos, előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig.
Ha megsült és kihűlt, átesszük egy tálcára, tortakarimát illesztünk köré, és így fogjuk a krémet belesimítani.
A krémhez a pudingport elkeverjük csomómentesre a 2 dl tejjel, majd lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd lehúzzuk a tűzről, és azonnal hozzáadjuk a cukrot és a túrót, majd a vaníliás cukrokat, végül a citrom reszelt héját. Ezt simítjuk a tortalapra, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőben még 1 órát dermesztjük.
Ezután félbevágott, fagyott eperszemekkel díszítjük, majd elkészítjük a gyümölcskocsonyát. 2 evőkanál cukorral kikevert 2 csomag színtelen tortazseléporhoz adunk apránként 4 dl vizet, majd lassú tűzön sűrűsödésig kavarjuk, és a tortát egyenletesen leöntjük. Ha előző nap az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és papírtányérra terítve egyesével a szemeket (így nem ragad össze) fagyasztjuk, akkor a zselé azonnal megdermed, és hamar kihűl. Díszítjük, és fogyasztás előtt hűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!