Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres túrótorta VIII.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 púpozott kanál átszitált liszt
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • pár csepp citromlé
  • 4 evőkanál víz
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 4 tojás sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vizet, a citromlét, a sütőport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába tesszük. 170 fokos, előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig.

Ha megsült és kihűlt, átesszük egy tálcára, tortakarimát illesztünk köré, és így fogjuk a krémet belesimítani.

A krémhez a pudingport elkeverjük csomómentesre a 2 dl tejjel, majd lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd lehúzzuk a tűzről, és azonnal hozzáadjuk a cukrot és a túrót, majd a vaníliás cukrokat, végül a citrom reszelt héját. Ezt simítjuk a tortalapra, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőben még 1 órát dermesztjük.

Ezután félbevágott, fagyott eperszemekkel díszítjük, majd elkészítjük a gyümölcskocsonyát. 2 evőkanál cukorral kikevert 2 csomag színtelen tortazseléporhoz adunk apránként 4 dl vizet, majd lassú tűzön sűrűsödésig kavarjuk, és a tortát egyenletesen leöntjük. Ha előző nap az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és papírtányérra terítve egyesével a szemeket (így nem ragad össze) fagyasztjuk, akkor a zselé azonnal megdermed, és hamar kihűl. Díszítjük, és fogyasztás előtt hűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss