Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres túrótorta VI.

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet morzsásra daráljuk, hozzákeverjük a puha vajat, összedolgozzuk. Akkor jó, ha összeáll, ha esetleg száraz, adj hozzá még egy kis vajat. Nyomkodd bele a kiválasztott sütőforma aljába (én 26 cm-eset használtam), és tedd a hűtőbe.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Finoman keverd bele a felvert fehérjét, majd az étkezési keményítőt szitáld bele, forgasd össze.

Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és vajazd ki a sütőforma oldalát. Öntsd rá a túrós masszát, és tedd a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd tovább 10-15 percig.
Rázd meg egy kicsit, és ha a közepe egy picit remeg, akkor már jó.

Hagyd hűlni, majd a tetejlt rakd ki a felszeletelt eperrel. A piros tortazselét készítsd el a tasakon lévő előírás szerint, öntsd az eperre, majd tedd a tortát hűtőbe, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal díszítve tálald.

Ezek is érdekelhetnek

Friss