Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres túrótorta sütés nélkül

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kétszersültet lereszeljük vagy összetörjük. Lapos tálra állítjuk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalát.
Elkészítés: A kétszersültet összedolgozzuk a mézzel és a vajjal, és belenyomkodjuk az előkészített tál aljára. Hidegre tesszük. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az epret megtisztítjuk megmossuk, és összeturmixoljuk. A túrót áttörjük, összekeverjük az eperturmixszal és a cukorral. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és az epres túróval összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a masszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és 3-4 órára behűtjük. Tálaláskor levesszük a forma oldalát, a tortát megszórjuk a pisztáciával, és eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 285 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss