hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós szeletek

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 22 dkg vaj
  • 17 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 23 dkg liszt
  • 5 evőkanál tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Rátét az alsó lapra:
  • 5-10 dkg olvasztott csokoládé
  • A felső lapra:
  • 2-3 evőkanál eperlekvár
  • Továbbá:
  • felezett eper (kb. 30 dkg)
  • A krémhez:
  • 4 púpos teáskanál zselatin (1 dl vízben feloldva)
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokon világosra sütjük.

A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk, majd porcukorral meghintett tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A zselatint a vízben feloldjuk. A tejszínt keményre verjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint, majd apránként a tejszínhabot. Jó keményre verjük. Betesszük a hűtőbe.

A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval, majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk. Körben egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk, hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.

Hűtőbe tesszük dermedni. Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.

Megjegyzés

Én este készítettem, másnap szeleteltem. Porcukorral a süti tetejét meghintettem.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss