A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat (vagy zsírt) és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Ezután becsomagoljuk fóliába, majd hűtőbe tesszük 30 percre, közben pedig elkészítjük a tölteléket.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a pudingport, majd a tojást is. (Pudingpor helyett keverhetünk hozzá 2-3 ek étkezési keményítőt is.)
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. (Alaposan csepegtessük le, hogy ne maradjon rajta víz.)
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd egy enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (22x32 cm-es tepsihez). Ezután a papírral együtt átemeljük a tepsibe, ráöntjük a túrós tölteléket, és megszórjuk a feldarabolt eperrel. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük a süteményt, majd úgy kínáljuk.