Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és pihentetés nélkül egy 30 x 25 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Addig a túrós tölteléket elkészítjük. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. Az epret megtisztítjuk, és szorosan rákarikázzuk a túrós krém tetejére. (Ha már nem ilyen drága az eper, akkor egész eperszemeket is használhatunk.) Visszatoljuk a sütőbe még további 25-30 percre, amíg a szélén a túró egy kicsit megpirul.
Ekkor a tojásfehérjehabot a hozzávalókkal, géppel jó kemény habbá verjük (enyhén rózsaszín a színe) majd rákenjük egyenletesen az eperszemekre. Megszórjuk zöld pisztáciával, és 150 fokra visszavéve a hőmérsékletet, légkeveréssel (ha van) megszárítjuk a habot a tetején.
Kihűlés után, nedves késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre