Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós süti epres habsapkával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 18 dkg cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 50 dkg eper (szeletelve)
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál eperszörp
  • A díszítéshez:
  • zöld pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és pihentetés nélkül egy 30 x 25 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Addig a túrós tölteléket elkészítjük. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. Az epret megtisztítjuk, és szorosan rákarikázzuk a túrós krém tetejére. (Ha már nem ilyen drága az eper, akkor egész eperszemeket is használhatunk.) Visszatoljuk a sütőbe még további 25-30 percre, amíg a szélén a túró egy kicsit megpirul.

Ekkor a tojásfehérjehabot a hozzávalókkal, géppel jó kemény habbá verjük (enyhén rózsaszín a színe) majd rákenjük egyenletesen az eperszemekre. Megszórjuk zöld pisztáciával, és 150 fokra visszavéve a hőmérsékletet, légkeveréssel (ha van) megszárítjuk a habot a tetején.

Kihűlés után, nedves késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Az egyik kedvenc sütim.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss