Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós rétes (teljes kiőrlésű lisztből)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap (konyhakész)
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír)
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 5-6 ek nyírfacukor
  • 3 ek búzakorpa
  • 2 ek búzakorpa a szóráshoz
  • 1 marék eper

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a nyírfacukrot és a búzakorpát.
  2. Két réteslapot nedves konyharuhára terítünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd ráteszünk még két lapot és ezt is megkenjük. Így folytatjuk, amíg a lapok el nem fogynak, végül a legfelső lapot is megkenjük vajjal.
  3. Megszórjuk búzakorpával, majd a tészta alsó felére rátesszük a túrós tölteléket. Rászórjuk a feldarabolt epret, majd egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A széleit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 18 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd meghintjük nyírfaporcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss