Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrókrémes papucs

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres-túrókrémes papucs elkészítéséhez elsőként a krémet keverjük ki. Ehhez a krémsajtot alaposan elkeverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a ricottát, a sót és a vaníliaaromát is, majd simára keverjük az egészet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kitekerjük a leveles tésztát, aztán nyolcfelé vágjuk. A négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát. 
  3. A négyzetek közepébe belekanalazunk egy kevés túrós tölteléket, majd egy félbevágott friss epret helyezünk rá. Ekkor még betesszük az előkészített papucsokat 15 percre a hűtőbe.
  4. A pihentetést követően a sütemények szélei megkenjük a felvert tojással, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-túrókrémes papucs:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss