Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres Túró Rudi torta laktóz- és gluténmentesen

75 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres Túró Rudi torta piskótájának elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. A kakaót és a sütőport rászitáljuk a tojássárgás masszára, majd hozzáadjuk a lisztet és a vizet, és alaposan elkeverjük. Ebbe a masszába forgatjuk bele óvatosan a tojásfehérjét. Ezután egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, kihűtjük, és 2 lappá vágjuk. 
  2. A krém hozzávalóit egy tálba tesszük. Vigyázzunk arra, hogy a tejszín hideg legyen. Az egészet robotgéppel habosra keverjük.
  3. A szamócazseléhez felfőzzük a szamócát, a cukrot és a dzsem fixet.
  4. A tortaforma szélét kibéleljük zsírpapír-csíkokkal, így nem fog a torta krémje oda ragadni. A formába beletesszük a félbevágott piskóta alsó részét. Erre rákanalazzuk a túrókrém felét, erre mehet rá a kicsit kihűtött szamócazselé, majd a túrókrém másik felét tegyük rá óvatosan, hogy a zselét ne nyomjuk nagyon szét, erre a krémrétegre jöhet a piskóta másik fele. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben dermedni.
  5. Másnap kiszedjük a formából, leszedjük a zsírpapír-csíkokat. A tejszínt felemelegítjük, beletesszük a csokit, és elkeverjük. Ezután a csokimázzal lekenjük az egész tortát. Végül karikára vágott epres Túró Rudival díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss