Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres tönkölypalacsinta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 15 dkg földieper
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl étolaj
  • kb. 5 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg áttört eper
  • 5 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • pár szem félbevágott eper
  • tejszínhab
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a földiepret leturmixoljuk. A lisztet a cukorral, a sóval, az étolajjal és kevés vízzel csomómentesen eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a leturmixolt epret. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.

Legalább félórás pihentetés után kisütjük a palacsintákat (körülbelül 12 darabot ad ki a tészta). Ha jó minőségű a palacsintasütőnk, akkor csak az első előtt kell kikenni olajjal.

A töltelékhez a darált diót, a porcukrot és az áttört epret elkeverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat.

Tálaláskor tejszínhabbal, mentalevéllel és félbevágott eperrel díszítjük.

Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják, természetesen akkor növényi alapú tejszínhabot használjunk!

Megjegyzés

A földieper vizes, azért kell kevesebb folyadék a palacsintatésztához.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss