Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
A citromlevet elkeverjük a vaníliás cukorral és a narancslikőrrel, mélytányérba öntjük. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk velük egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták.
A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral.
A piskótára egy réteg epret szórunk, és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a krémre szórjuk a maradék epret, citromfűvel vagy mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre