Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres tiramisu

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

  2. Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.

  3. Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk  a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd az eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

    Íme a recept videón >>> 

    Epres finomságok >>> 

    Tiramisureceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss