hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres tiramisu pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres tiramisu pohárkrém elkészítéséhez a mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük.

  2. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

  3. Az eperszósz készítéséhez az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni).

  4. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.

  5. Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk  a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd a félretett eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük a pohárkrémet. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

    Nézzétek meg videón, hogyan készül az epres tiramisu pohárkrém:


Ezek is érdekelhetnek

Friss