Epres tiramisu pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük.
  2. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.
  3. Az eperszósz készítéséhez az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni).
  4. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.
  5. Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk  a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a pohár nagyságától függően úgy, hogy a teteje a félretett eperszósz legyen.
  6. Friss eperszemekkel díszítjük a pohárkrémet. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EPRES TIRAMISU POHÁRKRÉM

 

Ezek is érdekelhetnek