Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres tiramisu pohárban

41 szavazat
20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres tiramisu elkészítéséhez először a tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A mascarpónét kikeverjük a cukorral, a vaníliaaromával, és a biocitrom lereszelt héjával. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, lágy mozdulatokkal elkeverjük, és habzsákba töltjük.
  3. Az epret megmossuk, 4 darabot félreteszünk, a többit félbevágjuk. 
  4. A babapiskótákat 2-3 darabra törjük, és meglocsoljuk a narancslével. 
  5. Négy üvegpohárba rendezzük a krémet, a babapiskótát és az epret: a poharak alját kibéleljük egy-egy sor babapiskótával, a habzsákból nyomunk rá a krémből, és körberakjuk felezett eperrel. Újabb réteg babapiskóta, majd habtejszín következik. Díszítésként a tetejükre teszünk 1-1 egész epret.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss