Epres tiramisu egyszerűen

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres tiramisu elkészítéséhez a megmosott, szárazra törölt és felkockázott epret a narancslével és a porcukor felével kb. 10 perc alatt sűrű raguvá főzzük, majd félretesszük.
  2. A tejszínt a maradék porcukorral és a vaníliaraaromával lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük, és összekeverjük a mascarponéval.
  3. A babapiskótákat meghempergetjük a kihűlt eperraguban, majd az egyik felét egy tál aljába sorakoztatjuk. Meglocsoljuk még egy kis eperraguval és két merőkanál mascarponés krémmel. Ezután rárakjuk az epres babapiskóta másik felét, és leöntjük újabb adag krémmel.
  4. A tetejét megkenjük a gyümölcsraguval, és kirakjuk a felkarikázott eperrel. Fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

NÉZD MEG VIDEÓN,  HOGYAN KÉSZÜL AZ EPRES TIRAMISU!

Megjegyzés

Az epres tiramisut készíthetjük fagyasztott eperből is. Ez esetben felhasználás előtt olvasszuk ki a gyümölcsöt, majd öntsük le róla a vizet. Tojásmentes recept! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss