Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejszínes torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 15 dkg eper
  • 5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • eperdarabkák

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a tojásfehérjét is egy csipet sóval kemény habbá keverjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ezután a fehérjéből vert habot óvatosan beleforgatjuk, hogy ne essen össze.

Olajozott, lisztezett tepsiben 160 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk állni, és később félbevágjuk.

A krémhez az epret összeturmixoljuk, a tejszínhabot kemény habbá verjük, és az epret óvatosan beleforgatva megkenjük a piskótát. A tetejét is szépen megkenjük, majd eperdarabokkal díszítjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Egyszerű és nagyon finom.
- evibaby16

Ezek is érdekelhetnek

Friss