Elkészítés: A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a tojásfehérjét is egy csipet sóval kemény habbá keverjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ezután a fehérjéből vert habot óvatosan beleforgatjuk, hogy ne essen össze.
Olajozott, lisztezett tepsiben 160 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk állni, és később félbevágjuk.
A krémhez az epret összeturmixoljuk, a tejszínhabot kemény habbá verjük, és az epret óvatosan beleforgatva megkenjük a piskótát. A tetejét is szépen megkenjük, majd eperdarabokkal díszítjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre