Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejfölös pite

75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összedolgozzuk lágy tésztává. A hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át. 
  2. Lisztezett felületen kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele egy 22 cm-es piteforma alját és oldalát. Sütőpapírt terítünk bele, megtöltjük szárazbabbal vagy lencsével, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  3. Közben az epret megmossuk, félbevágjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
  4. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a sütőbabot és a papírt. Beleöntjük a tölteléket, és elrendezzük rajta az epret a vágott oldalával felfelé. Visszatoljuk a sütőbe, és 170 fokon további 30-35 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss