ElkészÍtés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport jól elkeverjük. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük. A tojásokat csipet sóval, a lisztes keverékkel és a tejjel összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig sütjük, végül hagyjuk hűlni.
A túrót áttörjük, és 10 dkgcukorral kikeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és addig melegítjük, amíg felolvad. Evőkanalanként a túróhoz adjuk. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, a felét a túróhoz keverjük, a másik felét habzsákba töltjük. A túrókrémet a kihűlt tésztára kenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, kettévágjuk, és szép sorban a krém tetejére ültetjük. Kb. 20 szeletre vágjuk, habzsákkal tejszínhabot nyomunk a tetejükre.
Ez a sütemény elkészíthető más gyümölcsök felhasználásával is (pl. banán, barack, cseresznye). Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre