Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres spárgasaláta fetával és prosciuttóval

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A spárgát megmossuk, a fás részt, ahol eltörik, eltávolítjuk, majd egyforma, 4-5 centis darabokra vágjuk.
  2. Ezután sütőtálba rendezzük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és alaposan összeforgatjuk. Az ízesített spárgát sütőbe helyezzük, és a spárga vastagságától függően 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt a megmosott eprek zöld szárát levágjuk, és az epreket negyedekre daraboljuk.
  4. Az öntetet is elkészítjük, egy kis keverőtálba kanalazzuk a mézet, citromlevet facsarunk rá, és habverővel kevergetni kezdjük. Közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, ízesítjük sóval, borssal, és az egészet egyneműre keverjük.
  5. A megsült spárgát hagyjuk kihűlni, majd keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az epret, meglocsoljuk az öntettel, és alaposan összeforgatjuk. Jöhet a tálalás.
  6. Egy nagyobb méretű lapos tálra rendezzük a spárgás-epres salátát, a tetejére feta sajtot morzsolunk és prosciuttodarabokat tépkedünk.
  7. El is készültünk ezzel a roppant egyszerű, de igazán finom és különleges salátával.

Nézd meg videón, hogyan készül az epres spárgasaláta!

Megjegyzés

Amikor spárga- és eperszezon jön, kihagyhatatlan ez az egyszerű, de annál mutatósabb remek saláta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss