Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres scone

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (alsó-felső) sütőpapírral bélelt tepsivel. A liszteket elkeverjük a sütőporral, a sóval, a kardamommal és összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzákeverjük a feldarabolt epret, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, végül elkeverjük a tejjel.
  2. Egy ragacsos tésztát kapunk, amit lisztezett deszkán kör alakúra és 3 cm vastagra nyújtunk és 10 szeletre vágjuk.
  3. A scone-okat a forró tepsire tesszük, a tetejüket megkenjük tejjel és 15 perc alatt készre sütjük.
  4. A glazúrhoz a citromlevet elkeverjük az átszitált porcukorral, hogy vastagon csurgatható legyen. Ha kihűltek a sütik, a tetejüket glazúrral csurgatjuk. 

Megjegyzés

10 db lesz belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss