A kekszet és a mogyorót felaprítjuk, hozzáöntjük a rumot, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára vagy csak néhány órára.
Amikor kivesszük a hűtőből, a mascarpone felét elkeverjük az epres joghurttal, hozzáadunk 11 szem félbevágott epret, és a tortaformába kanalazzuk. A maradék mascarponét is a formába kanalazzuk, a tetején elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap kivesszük a tortát a hűtőből, egy tányérra helyezzük, és lekapcsoljuk a tortaformát. Csokireszelékkel és friss eperrel díszítjük.
A tortát a születésnapomra készítettem. Június 13-án lettem 73 éves, 13-án volt 3 hónapja, hogy vasakkal ismét összetákolták a törött jobb lábamat, és azt is ünnepelem, hogy néhány lépést már tudok tenni mankó nélkül. Azt hiszem ez a legszebb születésnapi ajándék. - hobbychef