Elkészítés: Szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félkemény a hab, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk. Majd a kikavart tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Laza mozdulatokkal keverjük, hogy ne törjük össze a habot.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótamasszát. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük kb. 8-10 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tésztánk.
Liszttel meghintett konyharuhára borítjuk a kisült piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, és még melegen feltekerjük a konyharuhával, betekerjük a levett sütőpapírba is, hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a cukrásztejszínhez hozzáadjuk a zseléfixet, majd felverjük, összekeverjük a ricottával.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a dzsemmel, rásimítjuk a tejszínes ricottakrémet, majd sorba rárakjuk az epreket. A sütőpapír segítségével ismét feltekerjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.